Tjen penger med musikk – det er mulig hvis du er villig til å jobbe med det

Å være en uavhengig musiker er hardt arbeid

La oss innse fakta for et øyeblikk… det er virkelig ikke så lett å tjene penger som musiker. For omtrent 10 år siden var det utsagnet sant, men med den enkle digital musikkskaping og det helt vanvittige antallet uavhengige musikere som prøver å gjøre det i denne bransjen, multipliseres dette utsagnet med tusenvis.

Så hva betyr dette for en uavhengig artist som deg selv? Vel, du kan kaste inn håndkleet nå, men du vil virkelig gjøre det i denne musikkbransjen, gjør du ikke? Hvis du ikke er 100% sikker på svaret på det siste spørsmålet, kan det være lurt å virkelig vurdere håndkle-tingen. Realistisk sett er det et uendelig antall katter der ute – akkurat som deg – som ønsker å få denne musikktingen til å skje dårlig. Jeg mener virkelig dårlig. Så hvis ditt hjerte ikke er 100 % i det, så kaster du bare bort tiden din, og du kan like godt pakke det inn nå… Fortsatt med meg? God. La oss gå videre.

Nå som du vet med sikkerhet at uansett hva som skjer, uansett hvor lang tid det tar og uansett hvor iherdig du må prøve – du vil ha denne musikken, og det er ingenting som kommer til å stoppe deg – kan du begynne å utvikle planen din å selge musikken din.

Du må utvikle en plan

Plan? Jeg visste ikke at jeg måtte ha en plan. Selvfølgelig trenger du en plan. Det gamle ordtaket stemmer fortsatt. De som ikke klarer å planlegge… vel du vet resten. Har du planer om å mislykkes? Min gjetning er at hvis du har kommet så langt inn i denne ranten, så planlegger du å bli en suksess. Rockestjernelivet er for deg! Pass champagnen sigarene og få inn de bikinikledde jentene. Speedo-gutter for damene…

Huff! Ikke så fort Rock Gods and Goddesses. Hvem pokker kjøper musikken din? Hvor gamle er de? Hvor henger de? Er de en del av Emo-publikummet eller er Hip Hop low rider-bukser deres greie? Går de på klubber eller foretrekker de å henge med venner og se videoer hjemme? Disse faktorene må vurderes og inkluderes i “Music Business Plan”.

Hvem er fansen din?

Så vi begynner å berøre noen viktige ting her. Hvem er fansen din? Du må virkelig være veldig tydelig på dette. Når du vet hvem de er, kan du begynne å fokusere på det som får dem til å tikke. Hva kommer til å motivere dem til å bruke pengene sine på musikken din? Er det sex, makt, berømmelse eller drama?

La oss ta en titt på nytelsesaspektet. Tenk på hvordan brus selges. Sprenger de deg med informasjon om hvor mye sukker som er i den. Hvor mange kalorier? Selvfølgelig ikke. De slår med deg hvor bra du vil føle deg på en varm dag med brusen deres sakte strømmer ned i halsen din. Den avkjølende følelsen av å holde boksen mot pannen. Dette er gledesaspektene ved produktene deres.

Hva med de følelsene av makt som vi alle lengter etter. På sin glansdag utnyttet bilindustrien nordamerikanernes ønsker om å føle seg tryggere i kjøretøyene sine. Gå inn i SUV-en. De solgte deg ikke på hvor mye det ville koste på bensin. De fortalte deg ikke – selv om kjøretøyene deres ble bygget for terreng og de fleste av oss bodde i forstaden – at du ikke trengte store mudder-dekk og firehjulstrekk på asfaltveier. De solgte deg på følelsene av makt og prestisje. Du hadde råd til å kjøpe monsterbilene deres og fortsatt betale for de astronomiske gassmengdene som er nødvendige for å kjøre dem, og dette gjorde deg mektig. Spesielt til og med. Pokker du hadde råd til å kjøpe SUV-ene deres når de fleste levde fra lønnsslipp til lønnsslipp.

Så la oss vurdere hvordan bandet ditt forholder seg til det fancy buksesalget til våre “venner” i bedriftsverdenen. Jeg liker å bryte ned prosessen og forenkle de mest grunnleggende metodene som brukes for å selge ethvert produkt, uansett om det er en tjeneste eller et fysisk produkt som CD-er.

Hva skal til for å øke CD-salget?

I salgsverdenen liker fagfolk å bruke et system som praktisk talt garanterer høy avkastning når det brukes riktig. Det kan deles inn i tre spesifikke metoder som alle kan gi deg en avkastning med bruken av dem, men hvis du implementerer alle tre, øker sjansene dine for å få et salg eksponentielt. Jeg skal dekke alle tre aspektene ved salgssystemet slik at du kan begynne å bruke dem til å øke salget av musikken din nesten over natten.

For eksempel, la oss ta en titt på min venn Aaron Davisons nettkopi…

Aaron gir et svært omfattende kurs om hvordan du får musikken din publisert i TV, videospill og filmer. Han har lykkes med å få sin egen musikk publisert, så informasjonen han gir er verdt hver krone. Uansett, jeg er ikke her for å selge deg på produktet hans, men for å demonstrere hvordan han gjør dette med kraften i ordene og de tre svært effektive metodene vi skal diskutere nedenfor.

Funksjonene:

Ta en titt på åpningserklæringen på Aarons side. “Du er i ferd med å lære hvordan du lisensierer musikken din i TV og filmer og genererer en betydelig inntekt med musikken din. Få den mest omfattende informasjonen som er tilgjengelig hvor som helst om emnet musikklisensiering.”

Legg merke til hvordan han treffer potensielle kunder med alle funksjonene i produkttilbudet hans.

  • Lær hvordan du lisensierer musikken din
  • Generer en betydelig inntekt
  • Få omfattende informasjon om musikklisensiering

Som musiker er dette knappene som trengs for å trykke på de følelsesmessige triggerne og få deg til å betale for produktet hans. Tenk på hvordan du kan relatere denne teknikken til nettstedet ditt og hvordan du går frem for å selge musikken din med ordene dine.

Søknaden:

Søknaden er litt annerledes. Dette berører hvordan du skal gå frem for å bruke produktet. Med Aarons produkt er det ganske rett frem. Du vil lytte til lyden hans, og han vil veilede deg om hvordan du får publisert musikken din trinn for trinn. Men det er ikke slik han “selger” deg på bruken av produktet. Det ville vært for kjedelig. La oss se litt nærmere på noen av salgsspråkene han bruker.

1 – Vil du tjene mer penger med musikken din ved å lisensiere sangene dine for bruk i TV og film?

Bruksområde: Bruk dette produktet for å tjene mer penger.

2 – Har du en katalog over sanger du ikke tjener på?

Søknad: Ta sangene dine og begynn å tjene penger med en gang.

3 – Synes du musikken din er god nok til å konkurrere på markedsplassen, men er rett og slett ikke sikker på hvordan du får den ut der?

Søknad: Oppdag teknikkene som brukes for å få musikken din publisert på TV og i filmer.

4 – Er du klar til å ta realistiske skritt for å flytte karrieren din ved å lisensiere musikken din mens du tjener penger og samtidig få mer eksponering for musikken din?

Applikasjon: Få mer eksponering for musikken din samtidig som du gir musikkarrieren et løft.

Aarons søknadsspørsmål trekker i hjertet til musikere og svarer på spørsmålene du stiller deg selv når du vurderer om du skal kjøpe kurset hans eller ikke. Hvordan bruker jeg dette produktet for å gjøre meg bedre og få meg betalt? Tenk på hva fansen din vil ha av musikken din. Kan de bruke det til å være “kult”. Vil det gjøre dem populære blant vennene sine? Dette er noen av triggerne du må trekke når du skriver salgseksemplaret til CDen din. Svar på disse spørsmålene til fansen/kundene dine, og du er på vei.

Fordelene:

Fordelene er ekstremt viktige for kjøperen i alle tilfeller av salget. Dette er hva som er i den for deg. Dette er det som virkelig betyr noe når det kommer til å åpne lommeboken og skille seg fra de hardt opptjente pengene. Få disse riktig for kundene/fansen, og CD-ene dine vil fly ut av hendene dine som kald øl på en varm dag.

La oss ta på fordelene som Aaron gir potensielle kjøpere. Hvis du blar nedover salgssiden hans litt, lister han opp en rekke fordeler for deg. Han gjør det veldig enkelt å se hva det er vi får når vi kjøper kurset hans.

  • Det første som kommer til tankene er det faktum at når vi har betalt, får vi umiddelbar tilgang til dette kurset. Vi trenger ikke vente på frakt eller behandling. Produktet er vårt i det øyeblikket vi har betalt for det.
  • Han gir oss også beskjed om at alle emner som er involvert i å få musikken vår publisert, vil bli dekket i sin helhet. Alt fra A til Å innen musikkpublisering og lisensiering.
  • Når vi først er inne, vil vi også ha tilgang til et industriintervju med Michael Redman. Det er som å ha øret til bakken og førstehånds høre inn og ut fra noen som har vært der.
  • Vi vil kunne høre på sangene han har brukt for å publisere seg selv. Sanger han allerede har tjent gode penger på i musikkforlagsbransjen.
  • Aaron inkluderer også en katalog over musikkbedrifter som vi kan sende musikken vår til for publisering, og den inkluderer livstidsoppdateringer.

Det er tydelig at det er mange fordeler med Aarons kurs, og han har gjort en utmerket jobb med å legge dem ut slik at vi kan se og føle. Hvis du kan gjøre halvparten så god jobb med å finne fordelene ved å kjøpe musikken din, har du ingen problemer med å øke salget på kort tid.

Det som er viktig å innse er at det jeg nettopp har dekket her er den mest grunnleggende salgsformelen som finnes. Den beste våpenselgeren har brukt FAB-formelen (Funksjoner, applikasjoner og fordeler) i årevis, og den fungerer til i dag uten feil. De siste årene har reklamebyråer prøvd å bruke fancy TV-spots for å vinne priser, men salget viser konsekvent at FAB-formelen gir bedre avkastning enn noen fancy reklamespots, gimmicker eller grafiske triks. Ord selger – og hvis du lærer hvordan du bruker dem for å passe kundenes ønsker og behov, vil du ende opp med å selge mer i det lange løp. Mye mer.

En ting jeg også trenger å nevne er at dette systemet kan brukes til alt av salgsmateriell. Tenk på måter du kan bruke det i flygebladene dine også. Du må trekke fans til barene. Bruk FAB-formelen for å gjøre det. Det er ingen områder du ikke kan bruke disse teknikkene for å øke oppmøte og salg.