Komme i gang i musikkproduksjonsbransjen – tips om topp musikkprogramvare og mer

Det spiller ingen rolle om du er musikalsk utfordret, ikke har noen musikalsk bakgrunn eller bare ikke vet hvor du skal begynne. Jeg vil dekke alt du trenger å vite om å komme i gang i musikkproduksjonsbransjen. Jeg ser stadig spørsmål som “Noen som vet hvor jeg kan lage beats online eller på min egen personlige datamaskin?”. Så jeg har bestemt meg for å hjelpe dere alle sammen. Her er de 5 nøkkelelementene for å komme i gang med å lage beats på PC-en din.

1. Velge sjangeren din


Dette vil sannsynligvis være ganske åpenbart for deg selv allerede. Vil du produsere Hip Hip, Rap, Dubstep, Electro House, Klassisk, Jazz eller Trance? Dette er bare noen få av de musikalske stilene som er der ute, men med informasjonen jeg gir deg, vil du kunne tolke informasjonen og programvaren jeg har anmeldt slik at den fungerer for din sjanger. Musikkprogramvare og musikkteori er grunnlaget for all musikkproduksjon uansett hvilken sjanger du ønsker å jobbe med. Jeg produserer selv Dubstep, men alle musikkprogrammene som er tilgjengelige i dag vil tillate deg å produsere hvilken som helst sjanger du liker fordi de alle er veldig allsidige.

2. Musikkproduksjon (Beat Making Software)


Nå som du har bestemt deg for hvilken sjanger du skal produsere spor i, er det på tide å begynne å lete etter passende programvare. Nå er det her du ikke vil gjøre en feil. Den mest populære programvaren slik den står i dag er Dubturbo 2.0, Sonic Producer, Reason 5, FL Studio 10, Cubase 6 og Logic Studio. Alle disse programmene er veldig like og har mye av de samme funksjonene, så husk det når du velger en beatmaker og ikke la deg lure til å tro at du betaler for ekstra funksjoner når det er en lignende pakke til halve prisen eller mindre.

Nå er det alltid et vanskelig valg når du skal velge programvaren som vil være riktig for deg, spesielt når du nettopp har kommet fra “Hvordan kan jeg lage Dubstep?” eller “Hvordan kan jeg lage mine egne hiphop- og rap-beats?” Det hele er veldig forvirrende i begynnelsen, og det er derfor jeg skriver denne artikkelen. Jeg har testet det meste av beat-produksjonsprogramvaren, og jeg kan fortelle deg nå at når det kommer til verdi for pengene, kan du ikke gå forbi Sonic Producer og Dubturbo 2.0. Disse programmene er funksjonsrike og lar deg lage en beat på halvparten av tiden de andre gjør. Ikke kast bort pengene og test dem alle som jeg gjorde, det er virkelig ikke verdt det. Jeg vet hvordan det er, jeg var også en gang i din posisjon.

Igjen er NØKKEL tingen å se etter når du ser på nettet etter programvare for å lage beat, IKKE LÅ LURES AV PRIS. Nesten all den betalte programvaren inneholder de samme funksjonene, men de legger den ut på en annen måte i grensesnittet. Ikke tro at du ikke kommer til å få nok funksjoner i en billig musikkproduksjonspakke, for det er mer enn sannsynlig at du får det du trenger! De største feilene folk flest gjør er å kjøpe overprisede programvarepakker som er for kompliserte og ikke leverer mye mer enn sine rimeligere konkurrenter.

Hvis du begynner med musikkproduksjon, kommer du ikke til å leie en bygning og gjøre den om til ditt eget studio? Nei, på grunn av det enkle faktum at det ikke er nødvendig å gjøre det. Jeg ser mange big club bangers komme fra soveromsprodusenter, og dette er på grunn av måten programvareverdenen for musikkproduksjon har utviklet seg. Så mye mer er nå mulig med programvare, og maskinvare begynner sakte å bli foreldet. Maskinvare vil aldri bli fullstendig avskaffet fordi det er mange produsenter som liker den gamle måten å gjøre ting på, men det skjer, programvaren tar over. Dette er fordi alt maskinvare kan gjøre, kan programvare gjøre like effektivt og til en brøkdel av prisen.

3. Musikkteori


Når du har valgt et beat-system for å produsere musikk, foreslår jeg at du frisker opp musikkteorien din. Dette er IKKE nødvendig, men jeg anbefaler det på det sterkeste, da det vil gjøre livet ditt mye enklere ved å redusere forvirring. Musikkteori vil hjelpe deg med å bruke ideene i hodet ditt. Når du har litt musikalsk kunnskap, vil du oppdage at du er i stand til å få dine små melodiideer rett ned i hjemmestudioapplikasjonen.

Pianokurs er en fin måte å øke musikkteoretiske kunnskaper på. Ordtaket “Hvis du kan spille piano, spiller du hva som helst.” gjelder løst for musikkproduksjon også på grunn av det faktum at årsaken bak det ordtaket er at piano lærer inngående musikkteoretisk kunnskap som lett kan oversettes til mange andre instrumenter og plattformer.

4. Markedsføring av musikken din


Dette kan være et valgfritt skritt for deg, siden du kanskje ikke ønsker å gjøre denne hobbyen om til et heltidsyrke slik jeg gjør. Markedsføring av min egen musikk var en skikkelig kamp for meg. Jeg søkte rundt på internett i flere måneder og prøvde å finne god informasjon om hvordan jeg kunne selge musikken min og begynne å tjene penger på lidenskapen min. Til slutt fant jeg en guide som tok meg til suksesstilstanden jeg er i i dag, og lever av musikken min.

Music Marketing Manifesto-serien tillot meg å tjene penger på musikken min på måter jeg aldri hadde tenkt på. Ting å se etter i en betalt guide som dette er videoer, informative skriftlige guider og nyttige diagrammer. Du vil gjerne plukke opp en guide som er støttet av profesjonelle innen musikkbransjen, slik at du vet at de også har tatt takten fra beatmakeren og inn på markedet med suksess. Den beste måten å gjøre musikkmarkedsføring på er å finne en markedsplass som passer for deg.

Du har nettsteder som Beatport som vil være vanskelig for en uavhengig artist å komme på i utgangspunktet, men så har du også nettsteder som Bandcamp og Juno som er helt åpne for uavhengige. Så jeg vil foreslå å registrere deg for disse to nettstedene og se hva de har å tilby, fordi jeg mener at du aldri kan gå galt med en gratis tjeneste, ikke sant?

Snakker om gratis tjenester, hvis du ikke allerede laster opp de ferdige sporene dine til Soundcloud og Youtube, KOM PÅ DET! Disse stedene er førsteklasses for netttilstedeværelse i musikkverdenen, og stol på meg at du vil få eksponering fra dem begge. En annen ting å vurdere, som kobles inn med Soundcloud og YouTube, er å være aktiv på fora som er spesifikke for sjangeren og musikkproduksjonen din. På denne måten vil du være i stand til å vise andre likesinnede brukere musikken din, og du vil allerede MÅRETTE mot et spesifikt publikum som mer enn sannsynlig vil falle i smak på låtene dine.

5. Utholdenhet


Dette er nøkkelingrediensen til suksess i alt. Hvis du holder ut med musikkproduksjon, vil du klare det! Det er ingen tvil i mitt sinn om at jeg kunne veilede noen uten musikalsk evne til å trene seg selv til å bli en toppprodusent, hvis de ville det godt nok.