Hvordan kan du lage musikk i det praktiske hjemmet ditt?

Min fars spolemaskin vakte en livslang interesse som førte til at jeg jobbet i innspillingsstudioer, underviste i musikkteknologi og laget musikk. Jeg mistet aldri interessen for det fordi studioet lar meg utforske ulike kreative muligheter.

Tilfredsstillelsen ved å lage ideer, lage sanger og finjustere en blanding er noe bare denne kreative prosessen kan gi. Du lurer kanskje på hva alt dette innebærer.

Musikkskaping, generelt sett, innebærer å skrive, spille inn og mikse musikk for å danne et “spor”. Vi utforsker den første musikalske inspirasjonen, som kan ta form av et riff, en lyd eller en følelse. Lyden til sporet utvikles deretter ved hjelp av flere lag med instrumentering før den “mikses” eller fremføres for kreativ effekt.

Høres det komplisert ut? Vel, det er et par ting du trenger å vite før du dykker inn i denne verden. Den gode nyheten er at nettbasert læring gjør det mulig å forbedre disse ferdighetene hjemmefra. En annen ting du bør vurdere er at du kan få ressursene du trenger for å starte med liten eller ingen kostnad.

Fortsatt ikke overbevist? Det spiller ingen rolle om du vet hvordan du spiller et instrument. Med looping-musikkskaping kan alle med datamaskin og fritid begynne å komponere musikk.

Jeg vokste opp i en tid da innspilling av god musikk innebar å ansette en profesjonell til å spille inn og mikse den. Å sette opp et hjemmestudio krevde en betydelig investering i musikkteknologisk utstyr.

Spol frem til i dag, hvor min 16 år gamle sønn bruker datamaskinen sin og noen få bekjente til å streame musikken sin til digitale distribusjonssider som Spotify og Soundcloud. Jeg lærte ham noen triks, men han lærte de fleste ferdighetene sine ved å studere faget på nettet.

Så hvordan kommer du i gang?

Hvis du ønsker å lære å lage musikk på nett og få nødvendig utstyr, er det mange alternativer å vurdere.

Selv om du ikke har mye penger til å begynne å jobbe med musikk, kan du starte med en gratis digital lydarbeidsstasjon. Avids første Pro Tools introduserer industristandard innspillingsprogramvare som brukes i studioer over hele verden.

Det er greit hvis du ikke vet hvor du skal begynne med Pro Tools. For å hjelpe deg med å komme i gang har Avid laget gratis online opplæringsprogrammer.

Mange nettsteder er dedikert til å gi kunnskap for å hjelpe brukere med å forbedre ferdighetene i lydprogramvare. Pro Tools Expert er et vell av kunnskap og opplæringsprogrammer om ulike emner, og den er utviklet for å hjelpe mennesker fra alle samfunnslag.

Pro Tools er ikke den eneste gratis programvaren for musikkproduksjon som er tilgjengelig.

Reaper er en stadig mer populær digital lydarbeidsstasjon. For ikke-kommersielle brukere kommer den til en rimelig pris på $60. En 60-dagers gratis prøveversjon er tilgjengelig, slik at du kan prøve den før du kjøper. Ulike verktøy er tilgjengelige på Reaper-nettstedet for å hjelpe nye brukere med å navigere i programvaren.

FL Studio fokuserer på elektronisk musikkproduksjon for å frigjøre kreativt materiale fra “begrensningene til eksisterende lydopptaksverktøy.”

Garage band, et loop-basert musikkkomposisjonsstudio, er kjent for mange Apple-brukere. Å lage musikk med looper innebærer å bruke forhåndsinnspilte eller programmerte lyder. Den har mange funksjoner for en så liten enhet, til og med en mobiltelefonapp.

Hvilke ressurser er tilgjengelige for deg?

Det er også enkelt å finne instruksjoner for systemer som Garageband. Du kan velge mellom mange Garageband-veiledninger på Internett.

Mange musikktimer er tilgjengelig for en nominell avgift hvis du investerer litt mer i utdanningen din. Udemy er en plattform der mer erfarne skapere kan tilby klasser i eget tempo, og disse kan være et flott sted å lære ferdigheter knyttet til dine musikalske interesser.

Mens disse alternativene fokuserer på å bruke og optimalisere programmet ditt, inkluderer dusinvis flere opptaksteknikker. Mulighetene for å lære og forbedre dine musikkproduserende ferdigheter er nesten ubegrensede.

Når du ser etter veiledninger, er alternativene mange, men prøv å finne en instruktør som kommuniserer godt. Forumkommentarer er også verdifull informasjon som kan hjelpe deg med å finne riktig veileder.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne når du skriver sanger, er mange spesialister tilgjengelige på nettet for å hjelpe deg i gang.

Bestem dine musikalske mål.

Hva er nøklene til å få mest mulig ut av alle disse mulighetene? Jeg vil begynne med å tenke på hva du ønsker å oppnå. Er du først og fremst interessert i å produsere elektronisk musikk, eller ser du på deg selv som en rockeprodusent?

Svarene på disse spørsmålene vil avgjøre hvilken DAW du velger å vurdere.

De fleste innspillingsstudioer bruker Pro Tools. Arbeid i Pro Tools lar deg flytte mellom studioene for å polere arbeidet ditt i et profesjonelt studio.

FL Studio er et flott utgangspunkt hvis du vil lage beats. Mange nåværende elektroniske artister har brukt det som utgangspunkt.

Ableton Live er et populært valg blant dagens elektroniske produsenter. Hvis du planlegger å jobbe i det elektroniske feltet, bør du gjøre deg kjent med egenskapene til Ableton.

Best av alt, det vil ikke koste deg noe å hengi lidenskapene dine mesteparten av tiden. Så hva venter du på hvis du tror musikkproduksjon er noe for deg?