music img2

Hva du skal gjøre når du har åtte trommeslagere i et nybegynnerband!

Å håndtere perkusjonsseksjonen kan være den største utfordringen for en banddirektør, spesielt i elementærbandsituasjonen. Det kan være veldig vanskelig å få dem alle engasjert og nyte prøvene, spesielt hvis regissøren selv ikke er en perkusjon spesialist.

Ikke la dem være “trommeslagere ” bare – være “perkusjonister” i stedet

Dette er det viktigste å innse – at bandstudenter ofte blir tiltrukket av perkusjon slik at de kan spille trommesettet. Trommesettet (eller trommesettet) brukes ofte i skolebandet, og er ofte svært viktig, slik at elevene føler at hvis de ikke spiller det, må de sitte der og vente.

Bandregissøren må finne en vei rundt denne situasjonen – hvis du bare har en trommeslager, så flott! De kan spille trommesettet og bort du går.

Problemet kommer når du har to, tre, fire eller åtte trommeslagere i bandet – og det skjer! En måte som fungerer veldig effektivt og har blitt brukt i mange år er å ha en spiller spiller snare tromme, en spiller bass tromme, og en cymbal spiller, selv om du har en “trommesett ” del skrevet ut. Hvis du har denne typen band anbefaler jeg å ha dette oppsettet til enhver tid, og gjøre studentene stå opp for å spille skarptrommelen. Du har deretter cymbaler og konsertbasstrommel, og den er designet for å spilles av tre spillere hele tiden.

Ha et hjelpebord – og få dem til å stå opp for å spille til enhver tid

Det er ikke noe verre enn vagt å høre en shaker eller tamburin i et skoleband, og sliter med å se personen som sitter på en stol bak trommeslageren!

Når du spiller tamburin, trekant eller shaker – disse instrumentene er ofte mer kritiske til lyden av bandet enn skarptrommel eller trommesett, så derfor må de tas veldig alvorlig.. av banddirektøren så vel som av spillerne.

Så alltid har en “feller” bord med alt i lett rekkevidde. Det er ikke dyrt å sette opp en eller kjøpe en av de tilgjengelige profesjonelle modellene.

Spillerne må alltid stå opp for å spille, og få musikken sin til å stå opp slik at de kan se umiddelbart over den på banddirigent.

Oppvarming – vær så snill å ikke ignorere oss!

Jeg har vært perkusjonist i et skoleband… Det er ikke noe mer frustrerende at du tilbringer tiden din i skolebandrommet mens du venter på at vindspillerne skal stille opp og varme opp. Ofte vil banddirektøren bruke opptil en halv time på å varme opp spillerne – og forventer at perkusjonistene forblir stille i løpet av den tiden.

Hvordan håndtere det?

– Hvis du skal varme opp i en halv time… Be perkusjonsseksjonen komme senere enn resten! – det spiller ingen rolle for deg og det er bedre enn at de er en distraksjon!

– Hvorfor ikke sende dem inn i et annet rom for sin egen seksjonsøvelse i løpet av denne tiden? Få en spesialist lærer eller assistent til å jobbe med dem på sine deler

– Bruk forhåndsdefinerte oppvarmingsrutiner som går sammen med det du gjør med vindspillerne. (fungerer ikke alltid, men kan gjøre avhengig av materialene du har)

Vær forberedt på å supplere bandboken

Da jeg hjalp til med nybegynnerband fant jeg det nødvendig å supplere bandbøkene som studentene brukte med ekstra materialer – ofte materialene er ikke interessante eller de har ikke nok variasjon til å holde studentene engasjert i materialene.

De trenger mye arbeid med grunnleggende rudiments og ruller – ofte tar ikke bandbøkene opp disse tingene tidlig nok. Så derfor bør du være i stand til å supplere den med ekstra materiale tilgjengelig fra andre bøker og online.

Spiller alle hammere?

Jeg skal overlate dette til deg – det avhenger av de forskjellige personlighetene i hvert av bandene du har. En populær serie av bandbøker “standard of excellence” har skarp tromme / bass tromme på venstre side av boken, og mallet perkusjon til høyre. En annen type “essensielle elementer” har en skarp trommel og en klubbe perkusjon bok.

Jeg tror at perkusjonister bør rotere og gjøre så mye som mulig, og hvis det betyr at de hver trenger to bøker, mens alle andre medlemmer av bandet trenger bare en.. så er det slik det skal være!

Det er ingen raske reparasjoner for å gjøre perkusjon bedre i nybegynnerbandet, men forhåpentligvis kan denne artikkelen gi deg en eller to ideer som vil hjelpe!