10 måter å utvikle musikkproduksjonsevnene dine på

Selv om du bare produserer musikk som en hobby eller gjør det til din karriere, bør du alltid se etter måter å bli bedre på. For å lage bedre og bedre spor og komme videre i kunsten din, må du se etter teknikker for å forbedre dine musikalske produksjonsevner. Jo større spillejobber du kan motta, jo raskere kan karrieren løpe, avhengig av hvor god du er. De ti forslagene nedenfor vil hjelpe deg å finpusse musikkproduksjonstalentene dine umiddelbart!

  1. Fortsett å ta inn musikk

Ikke fortsett å spille den samme musikken du har spilt hver dag. Dykk dypt og lytt til musikk fra fortiden, ny musikk, sjangre du vanligvis ikke ville lytte til, og sanger som for øyeblikket ikke er på listene. Oppdag musikken som påvirket favorittmusikerne dine og bli kjent med den. Å øke din kunnskap og forståelse av ulike musikalske sjangere vil påvirke musikken du produserer, selv om du for øyeblikket trenger å lage den typen musikk. Selv om du kanskje må sile gjennom noen underordnede sanger i prosessen, vil innsikten og motivasjonen du samler være verdt.

  1. Gjenkjenne grunnleggende musikkteori

Sørg for at du forstår skapelsen av musikk i tillegg til å lytte til ulike typer musikk. For å øke din evne til å produsere musikk, er det viktig å lære et instrument og ha en grunnleggende forståelse av musikkteori. Disse trinnene vil utvide kunnskapen din om å skrive og lage musikk. Selv om du ikke er en profesjonell, bør du i det minste være kjent med akkorder og skalaer. Hvis du vil unngå å delta på vanlige musikktimer, kan du bruke mange nettbaserte opplæringsprogrammer for å lære deg selv.

  1. Arbeid sammen

Når du samarbeider med andre, vil du begynne å tenke på ideer du aldri ville fått på egen hånd. Du vil bli utsatt for nye ideer på grunn av de varierte synspunktene som andre kreative hoder kommer med til bordet. Du kan høre en melodi eller akkordprogresjon eller oppdage en helt ny musikalsk stil! Kreativitet utløses av samarbeid, og noe av den beste musikken har blitt produsert på denne måten!

  1. Godta kritikk

Å være mottakelig for konstruktiv Kritikk bør være en del av dine samarbeidende og kreative prosesser. Du vil bare bli bedre hvis alt du ser etter er god musikkkritikk! Finn lyttere som kan peke på musikkens mangler og områder for forbedring. Å vurdere disse kritikkene vil hjelpe deg med å identifisere forbedringsområder og hva du må gjøre for å forbedre musikken din ytterligere.

  1. Test ut

Slutt å bruke den samme akkordprogresjonen du har brukt utallige ganger, de utslitte trommene og de samme lydene. Gå utenfor komfortsonen din og prøv ting du ikke har gjort før. Unngå å falle i hjulspor ved å bryte ut av dine vanlige mønstre.

  1. Skaff deg ferdigheter i bruk av utstyret ditt

Ikke det at det ikke er nødvendig å ha høykvalitets maskinvare eller programvare, men gi opp å kontinuerlig søke etter de nyeste og beste varene. Det er enkelt å bli forvirret i alle alternativene dine og strebe etter den nyeste versjonen hele tiden, men vær oppmerksom på verktøyene du allerede har før du oppdaterer. Du vil bare alltid ha en overfladisk forståelse av nytt utstyr eller program hvis du hele tiden søker etter det neste. Du vil kunne lage musikk av høyere kvalitet hvis du tar deg tid til å utforske potensialet til verktøyene dine grundig.

  1. Installer høyttalerne riktig

Det vil bare ha betydning hvor mye penger du bruker på utstyr av høy kvalitet hvis det er satt opp riktig. Bare det du hører i lyttesonen din vil tillate deg å bruke utstyret til sitt fulle potensial. Hold høyttalerne så langt unna vegger og hjørner du kan (selv noen få tommer kan gjøre en forskjell!), og prøv å ordne dem slik at det er like mye plass mellom hver høyttaler og hvor du skal lytte og mikse . Det vil gjøre deg i stand til å bestemme panorering og tilsvarende nivåer mer presist i hele stereofeltet.

  1. Gå enkelt

Lær at når det gjelder å produsere musikken din, er mindre mer. For å gjøre dette må du utvikle evnen til å redigere ideene dine og bare bruke de beste i den endelige komposisjonen din. Det er delvis på grunn av erfaring – du vet hva som vil høres bra ut fordi det tidligere har fungert – men det er også på grunn av å ha en klar ide om hva du vil at sporet skal oppnå og motivasjonen for opprettelsen. Når du vet dette, vil du se hva som bør kuttes og forbli på sporet.

  1. Mestre kunsten å produsere lyd!

Lær å lage lydene dine i stedet for å stole på forhåndsinnstillinger! Du må være villig til å ta risiko som andre kan være nølende med å ta hvis du ønsker å påvirke og skille deg ut. Å lage lyder eliminerer behovet for å søke i forhåndsinnstillingene dine etter den nøyaktige lyden du er ute etter. Selv om det kan være utfordrende til å begynne med, vil du etter hvert ta det opp, og å kunne lage lydene dine er en stor fordel!

  1. Lag musikk for de riktige formålene

Produser musikk fordi du brenner for det i stedet for bare for økonomisk vinning. Det betyr ikke at du ikke bør tjene penger på musikkskapingen din hvis du kan, men du bør passe på at økonomisk suksess ikke er hovedmålet ditt. Håndverket ditt vil lide, du vil ikke utvikle kreativiteten din, og du vil ikke kunne lage den typen musikk du liker hvis all oppmerksomheten er på å tjene penger.

Sørg for at du kontinuerlig er ute etter å lære mer og fremme talentene dine etter hvert som du produserer flere og flere sanger. Når du setter disse forslagene ut i livet, vil musikkproduksjonen din bli bedre, og du vil ha selvtillit til å gå utenfor komfortsonen din og lage fantastisk musikk!